VMW wil mensen aanzetten om kraantjeswater te drinken
Foto: VUM

De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) wil door het verdelen van 20.000 gratis waterkaraffen mensen aanzetten om kraantjeswater te drinken in plaats van flessenwater. Dat meldt VMW dinsdag in een persbericht. ‘Kraantjeswater is niet alleen kwaliteitsvol drinkwater, maar je bespaart bovendien enkele honderden euro’s per jaar door water uit de kraan te drinken’, luidt het.

De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening wil met het initiatief ondersteuning bieden op het raakvlak van kansarmoede en water(verbruik). De campagne van VMW krijgt de steun van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeente (VVSG).

‘Door water uit de kraan te drinken in plaats van flessenwater, bespaar je tussen de 100 en 274 euro per persoon per jaar. Deze besparing is voor iedereen nuttig, inclusief voor wie het financieel moeilijk heeft’, zegt Luc Asselman, voorzitter van de VMW en OCMW-voorzitter in Merchtem. ‘Kraantjeswater is bovendien minstens even gezond als flessenwater en ook goed voor het milieu, want er is geen verpakking nodig.’

De VMW en de VVSG hebben gekozen voor ‘een positieve campagne waarbij OCMW’s hun klanten terloops kunnen wijzen op de voordelen van kraantjeswater en hen gratis een mooie karaf geven’, zegt Asselman.

De campagne wordt gesteund door acteur Herman Verbruggen, Ketnet-wrapster Charlotte Leysen en ex-voetballer Leo Van der Elst, drie bekende Vlamingen die te zien zullen zijn in de folder en op de affiches. De actie loopt gedurende een jaar en zal daarna geëvalueerd worden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in