Een vijftiger die in februari voor heel wat problemen zorgde, riskeert een jaar cel. Het Brusselse parket eist die straf nadat de man politieagenten aanviel en ook de burgemeester van Zemst, Bart Coopman, stalkte. Bij de buren ging hij dan weer vernielingen aanbrengen.

Aanleiding van de feiten destijds was de aanleg van een aarden weg in de buurt van zijn woning. Die kwam er in 2009 dik tegen de zin van de man. Op 11 en 12 oktober blokkeerde hij twee keer een kraan die werkzaamheden kwam uitvoeren aan de weg. Toen de politie tussenbeide moest komen, ging hij met de agenten op de vuist en beet hij zelfs één van hen. Na zijn arrestatie werd hij opnieuw vrijgelaten. Daarop belde hij zestien keer naar het noodnummer.

Toen de politie opnieuw ter plaatse kwam, zwaaide hij met een wapen naar hen. Bij die arrestatie gingen de man en zijn echtgenote op de vuist met de agenten. De vrouw werd eveneens opgepakt en takelde volgens het parket zichzelf toe in de cel.

En nog was het niet gedaan. Na zijn vrijlating bleef de man voortdurend telefoneren naar de politie en ook de burgemeester van Zemst, Bart Coopman (CD&V). Bij de buren sloeg hij aan het vernielen. De man diende nog zelf een klacht in tegen de politie, maar die werd geseponneerd. De uitspraak in de zaak volgt op 29 oktober.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig