Gemeentebelangen, de partij van graaf Lippens, laat een stijging van 4,6 procentpunten optekenen en belandt op een score van 64,8 procent. N-VA is in de mondaine kuststad de tweede grootste partij met 21 procent van de stemmen.

'Een ongelooflijk succes', laat de partij weten in een vroeg persbericht. 'Vanaf vandaag heeft de N-VA, zich ook in Knokke-Heist lokaal verankerd. N-VA kwam voor het eerst op in Knokke-Heist en moest het opnemen tegen de mastodontlijst van Graaf Lippens, die op zich al een voorakkoord gesloten had met CD&V en Open VLD', meent N-VA.

'Wij zijn er in minder dan een jaar tijd in geslaagd om een afdeling op te starten en met een volledige lijst en een sterk programma naar de kiezer te trekken. Het is nu aan ons om met zeven gemeenteraadsleden het politiek debat in Knokke-Heist terug te brengen', klopt de lokale afdeling zich op de borst. 'Vanaf nu zijn we de enige oppositiepartij in Knokke-Heist maar wij zullen ons werk doen.'

Ook hier moet Vlaams Belang zwaar inleveren en strandt op 4,1 procent (-7,3%). Groen belandt op 4 procent (+0,7%), SP.A op 4,1 procent (-0,6%). Team Waeghe, de eenmanspartij van de jonge Jasper Waeghe, wist 1,9 procent van de kiezers te bekoren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig