Eerste Pullman-hotel bij Zuidstation in Brussel
Foto: Photo News

Tegen juli 2013 zal in ons land een eerste Pullman-hotel openen, zo maakte de hotelgroep Accor bekend. Het hotel komt in de buurt van het Zuidstation, de werken zijn al gestart. In het viersterrenhotel zullen in eerste instantie tachtig mensen aan de slag kunnen. Dat aantal kan nadien uitgroeien tot een honderdtal.

Pullman belichaamt het topsegment binnen de Accor-groep. De hotelketen richt zich op citytrippers die veel belang hechten aan een vlotte mobiliteit. ‘Het grote pluspunt van dit hotel is de gunstige ligging, met directe toegang tot het station’, luidt het.

Het nieuwe Pullman-hotel zal 237 kamers tellen en tien vergaderruimtes van 1.000 m2. Er is ook een restaurant, een bar, lobby, vinoteek en een lounge met spa en hamam. Het gebouw is een ontwerp van de architect-designer Jean-Philippe Nuel, die ook al andere hotels tekende voor Accor.

De keten sluit niet uit dat er in de toekomst nog meer Pullman-hotels komen in de buurt van Belgische stations, zoals Brussel-Centraal, Antwerpen of Luik.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig