Modemuseum Hasselt geeft Axelle Red, de zangeres met de vuurrode lokken en Franstalige repertoire, de kans om een persoonlijk verhaal te vertellen. Over muziek uiteraard, maar ook over het belang van mode in haar leven.

Mode is voor de Limburgse zangeres al van bij het begin van haar carrière een expressiemiddel, een spiegel voor zichzelf en de samenleving. Zowel in haar videoclips als op het podium kiest ze voor outfits die iets uitdragen, zoals de hoeden van Elvis Pompilio of het roze jumpsuit uit de videoclip van ‘ Je me fâche ’.

Naast mode heeft de expo ‘Axelle Red - Fashion Victim’ ook aandacht voor fotografie en video. Didier Vervaren, artistiek directeur, stylist en docent aan La Cambre leidt het project in goede banen, samen met de hulp van onder meer grafisch vormgever Paul Ritter, stylist Jean François Pinto en ontwerpers Véronique Leroy en Elvis Pompilio.

De expo belooft uit te pakken met een rits bekende namen onder wie Maison Martin Margiela, Olivier Theyskens, Helmut Lang, A.F. Vandevorst, Ann Demeulemeester, Christian Wijnant, Veronique Branquinho, Bruno Pieters, Haider Ackermann en Tim Van Steenbergen. Een tentoonstelling om alvast in uw agenda aan te duiden!

‘Axelle Red - Fashion Victim’ zal lopen van 26 januari tot en met 2 juni 2013.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig