De topper tussen Club Brugge en Genk is op een 1-1-gelijkspel geëindigd. De wedstrijd werd gekleurd door heel wat discutabele scheidsrechterlijke beslissingen. Zo liep Anele tegen een erg lichte rode kaart aan en kwam Blondel zonder bestraffing weg na natrappen. Club gaf met een man meer de overwinning uit handen en mist zo de kans ver op Anderlecht uit te lopen. Het staat eerste met drie punten voor. Genk

De bezoekers begonnen het beste aan de wedstrijd met een combinatie tussen Vossen, De Ceulaer en Monrose, Het was echter Club Brugge dat vroeg op voorsprong kwam via de onvermijdelijke Carlos Bacca. Odjidja stak de ball perfect door naar de snelle Colombiaan die de bal overhoeks binnen tikte. Bacca evenaarde zo het Clubrecord van spelers die in zeven opeenvolgende competitiewedstrijden wisten te scoren.

Strenge rode kaart
Op het kwartier kreeg Genk nog een extra opdoffer te verwerken. Anele tacklede de bal weg bij Blondel, maar scheidsrechter Dierick gaf de Genk-verdediger daarvoor een wel erg strenge rode kaart. Genk moest met tien man op zoek naar de gelijkmaker en dat nadat Blondel nog goed weggekomen was met geel.

Die kwam er niet meteen voor Genk, dat wel het balbezit kreeg van Club Brugge, maar moest opletten voor snelle counters via onder andere Odjidja en Bacca.

Natrappen Blondel onbestraft
Na rust liet Blauw-Zwart Genk komen en dat brak de thuisploeg zuur op. Koulibaly verlengde een hoekschop richting De Ceulaer die de bal heerlijk binnen trapte met een omhaal. De Bruggelingen beseften dat ze uit een ander vaatje moesten tappen en gingen na de gelijkmaker nu toch opnieuw het spel controlen.

Genk kwam nog amper aan de bal en de thuisploeg probeerde een doorbraak te creëeren via Vazquez en Lestienne. Maar ook Genk was nog gevaarlijk via Buffel. Club Brugge kwam goed weg toen Blondel onbegrijpelijk geen rood kreeg na natrappen op Buffel. Gorius pegelde de bal nog op de lat, maar het bleef 1-1. Daarmee moet vooral Club Brugge ontgoocheld zijn, want het kon geen voorsprong vasthouden tegen tien man.

 

VIDEO. Goal Carlos Bacca

VIDEO. Goal De Ceulaer