Belofte Mike Teunissen houdt Belgen af in Ruddervoorde
Teunissen Foto: Photo News
Mike Teunissen heeft in Ruddervoorde de eerste manche van de Topsport Vlaanderen Superprestige voor beloften gewonnen. De Nederlander reed de hele wedstrijd solo aan de leiding en had aan de finish een handvol seconden voorsprong op Jens Adams. Gianni Vermeersch werd derde, Belgisch kampioen Wietse Bosmans moest genoegen nemen met de zevende plaats.

Teunissen sloeg al meteen in de openingsronde een kloofje dat hij vervolgens seconde na seconde verder uitdiepte. Achter de Nederlander kwamen al snel vier Belgen van BKCP-Powerplus samen, maar Adams, Vermeersch, Bosmans en Michael Vanthourenhout slaagden er niet in om dichterbij te komen.

In de slotfase zakte Bosmans, vorig jaar nog winnaar in Ruddervoorde, weg. Adams ging nog alleen op zoek naar Teunissen en naderde ook, maar de Nederlander echt bedreigen voor de overwinning lukte net niet meer.

'Geen paniek'

'Het was zeker niet mijn bedoeling om al meteen alleen door te gaan, maar ik nam een goede start en achter mij maakte iemand een foutje. De rest werd opgehouden en daardoor ontstond al meteen een kloofje', begon Teunissen zijn verhaal.

'Wachten heeft in zo'n situatie uiteraard geen zin en blijkbaar lag mijn tempo voldoende hoog om steeds wat verder uit te lopen. Met Jens werd het in de slotronde nog even spannend, maar dat had ook veel te maken met het feit dat ik niet al rijdend door de zandbak raakte. In paniek raakte ik dan ook niet.'

Uitslag
1. Mike Teunissen (Ned/Rabobank) 51'46"
2. Jens Adams 8"
3. Gianni Vermeersch 32"
4. Michael Vanthourenhout 43"
5. Wout Van Aert 48"
6. Toon Aerts 49"
7. Wietse Bosmans 58"
8. Jens Vandekinderen 1'02"
9. Laurens Sweeck 1'18"
10. Diether Sweeck 1'25"