Nick Nuyens trekt naar Garmin-Sharp
Foto: BELGA
Nick Nuyens heeft vandaag zoals verwacht zijn handtekening gezet onder een contract bij Garmin-Sharp. De ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen moet bij de Amerikaanse formatie zijn vertrekkende landgenoot Sep Vanmarcke vervangen als kopman in de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Nuyens reed afgelopen seizoen in loondienst van Saxo Bank - Tinkoff Bank.

 De 32-jarige Nuyens reed in 2009 en 2010 voor Rabobank. In 2011 vertrok De Bom van Bevel naar de ploeg van Bjarne Riis en kende in 2011 het beste jaar uit zijn carrière. De Belg schreef toen zowel Dwars door Vlaanderen als de Ronde van Vlaanderen op zijn erelijst bij. Bij Garmin-Sharp rijdt met Johan Vansummeren nog een Belg.

Nuyens: 'Veel bewondering voor Garmin'

'Ik ben heel blij met deze overgang', vertelt Nuyens. 'Ik heb altijd al veel bewondering gehad voor Garmin. Deze ploeg is goed gestructureerd, de sfeer in het team is uitstekend en er is een goeie mix tussen jeugd en ervaring. Garmin heeft een heel sterke ploeg en ik kijk er naar uit om daar bij te horen.'

Vaughters: 'Nick is een klasbak'

Ploegbaas Jonathan Vaughters kijkt uit naar de komst van Nuyens. 'Nick is een klasbak. We wilden onze ploeg voor de klassiekers versterken en in dat opzicht is hij uiteraard een enorme aanwinst. Zijn talent en ervaring zullen van onschatbare waarde zijn in die koersen. We kijken met zijn allen uit naar het nieuwe seizoen', aldus Vaughters.

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in