Echtgenote Eddy Wally is overleden
Foto: Photo News

Mariëtte Roegoers, de echtgenote van charmezanger Eddy Wally en beter bekend als ‘Mariëtje’, is zaterdagmiddag op 80-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt Marina, de dochter van de charmezanger.

De eveneens 80-jarige Eddy Wally werd in maart vorig jaar opgenomen met een hersenbloeding en verblijft sindsdien in rustoord Bloemenbos in Zelzate. Zijn vrouw Mariëtte woonde nog thuis, maar overleed er zaterdag. Een MUG-team kwam nog ter plaatse maar kon geen hulp meer bieden.

Eddy Wally en Mariëtte leerden elkaar in de jaren 1950 kennen. Eddy verklaarde altijd dat het liefde op het eerste gezicht was. Op 19 juli 1956 trouwden ze. Ze bleven onafscheidelijk. ‘Een paar jaar geleden had ik kanker. Ik had nog vier dagen te leven! Maar wij zijn elkaar blijven steunen. En dat is nu het mooiste wat er is, dat we met elkaar nog alles kunnen delen’, verklaarde hij in 2006 op hun 50ste huwelijksverjaardag.

Zaterdag zal in de loop van de middag een rouwregister voor Mariëtte worden aangelegd in rusthuis Bloemenbos, waar Eddy Wally verblijft. Het rouwregister is te vinden bij het Eddy Wally-museum.

Teken het online rouwregister hier.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig