Carl Huybrechts excuseert zich in een open brief aan abonnees Sporting Telenet
Foto: photonews
Carl Huybrechts heeft zich in een open brief geëxcuseerd aan de abonnees van Sporting Telenet voor het feit dat hij vorige zaterdag 11 minuten te laat begon aan zijn commentaar bij de wedstrijd Racing Genk - KV Mechelen.

Achteraf relativeerde Huybrechts het  voorval door te zeggen dat iedereen minstens één keer per week te laat komt op zijn werk en dat elke commentator dit al eens heeft meegemaakt. Bovendien luisterden er volgens Huybrechts maar 2.500 mensen naar het verslag van die wedstrijd.

Telenet liet eerder deze week al weten dat er een 'goed' gesprek zou volgen met Huybrechts  ‘Een voetbalcommentator kan niet te laat komen. Wij eisen toch een zekere sérieux van onze commentatoren, en zullen daarom met Huybrechts aan de tafel zitten. Onze samenwerking komt echter voorlopig niet in het gedrang’, zei Telenetwoordvoerder Stefan Coenjaerts.

En nu heeft Huybrechts in een open brief zijn excuses aangeboden. 'ik bied u mijn verontschuldigingen aan voor het ongemak dat u moest ondervinden bij de start van de rechtstreekse Telenetuitzending van de wedstrijd KRC Genk - KV Mechelen', schrijft Carl Huybrechts.

Verbazing

'Ik werd tot mijn verrassing de volgende namiddag tijdens een gezinsuitstap over het gebeurde telefonisch geïnterpelleerd door enkele journalisten. Er zijn toen enkele uitspraken uit mijn mond genoteerd die bij sommigen onder u de indruk konden wekken dat ik niet zwaar tilde aan de zaak, wat eventueel geïnterpreteerd kan worden als een gebrek aan respect voor u. Die uitspraken golden evenwel alleen mijn verbazing over het feit dat het incident zoveel aandacht genereerde in de nationale pers. Een aantal mensen onder u voelde zich daardoor als klant onheus behandeld, ook daarvoor excuseer ik me uitdrukkelijk.'

'Ik wil u graag op het hart drukken dat ik de job van Telenet-commentator naar best vermogen probeer in te vullen en u op een zo aangename en interessant mogelijke manier tracht te begeleiden tijdens de negentig minuten die we geregeld samen doorbrengen', aldus Huybrechts in de open brief.