Snelheidsduivel mag 2,5 jaar niet rijden

De snelheidsduivel die vorig jaar 292 kilometer per uur reed op de E17 in Waasmunster, mag 2 jaar en 8 maanden niet rijden en moet 4.400 euro boete betalen.

De YouTube-beelden van de kilometerteller in de Aston Martin V12 van de Dendermondse zakenman Erik Parijs (48) gingen de wereld rond. Op het filmpje is te zien hoe de man over de E17 scheurt met een topsnelheid van 292 kilometer per uur. Een jonge ‘autospotter’ die naast Parijs zat, legde de dolle rit vol bewondering met zijn camera vast.

Ook bij het parket van Dendermonde trokken ze grote ogen toen ze vier maanden later het filmpje aanklikten. Er werd meteen een huiszoeking gedaan bij de jongen die de opnames had gemaakt in Waasmunster. Parijs werd ontmaskerd als de bestuurder. Hij keerde onverhoeds terug van een zakenreis in Polen en gaf zich aan bij de politie.

De bestuurder werd nu veroordeeld tot 2 jaar en 8 maanden effectief rijverbod, 2,5 jaar rijverbod met uitstel en 4.400 euro boete.

‘Crimineel’

‘Het rijden aan snelheden van 292 kilometer per uur op een van de drukste snelwegen van West-Europa en dit op klaarlichte dag is crimineel’, zei politierechter Peter D’Hondt. ‘Het door de beklaagde opgevoerde rijgedrag is bovendien een kaakslag voor de duizenden die zich elke dag inzetten voor een veiliger verkeer.’