De Britse openbare omroep BBC heeft donderdag een twee minuten durende reportage uitgezonden over de nieuwe, strengere regels voor de Gentse rosse buurt. 'Prostitutie is legaal in Gent, maar prostituees moeten wel meer kleren aantrekken', klinkt het verbaasd.

Gent verstrengde eind september het reglement op de openbare orde gevoelig om de overlast van de prostitutiebuurt aan de Zuid in te perken. Meisjes die in bikini, lingerie of badpak op straat staan, riskeren voortaan boetes van 120 euro, net zoals hun klanten.

Nadat nieuwssites over heel de wereld het nieuws oppikten kwam ook een ploeg van BBC News naar Gent afgezakt. 

Vrouwenrechten

In een reportage die donderdag werd uitgezonden laat een BBC-journaliste een ontevreden prostituee, burgemeester Termont en een vrouwenrechtenactiviste aan het woord.

'Naast Gents eeuwenoude gebouwen kent de stad ook een lange traditie van prostitutie', klinkt het. 'Sommigen willen prostitutie verbannen, maar zo'n verbod is moeilijk te verdedigen in Gent. De stad heeft een ontspannen houding tegenover de prostitutie. Veel inwoners vinden dat prostitutie een plaats heeft in de stad.'

Bekijk hier de volledige BBC-reportage.