Stukgeslagen gitaren openen Hard Rock Cafe
Amerikaans ambassadeur Howard Gutman, Huey Morgan van Fun Lovin Criminals, Rita Gilligan en Dan Gillespie van The Feeling slaan gitaren kapot bij de opening van het Hard Rock Cafe in Brussel. Foto: BELGA

Het Hard Rock Cafe op de Grote Markt in Brussel heeft de deuren officieel geopend, met een hoop kapotte gitaren tot gevolg. Onder meer de Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman, de zanger van de Fun Lovin Criminals, Huey Morgan, en de zanger van de Britse band The Feeling, Dan Gillespie, sloegen een gitaar aan stukken.

Het Hard Rock Cafe moet een nieuwe toeristische troef worden voor de stad Brussel. Donderdagavond werd het officieel geopend met een VIP Party op uitnodiging.

Sinds 1971 is het de gewoonte dat die opening op dezelfde manier gebeurt. Een rood lintje doorknippen zou niet genoeg rock ’n’ roll uitstralen, dus wordt geopteerd voor het stukslaan van enkele gitaren. Onder andere Pete Townsend van The Who mocht al een Hard Rock Cafe op die manier openen.

Hamish Dodds, CEO en President van Hard Rock International, was naar Brussel afgezakt om een gitaar stuk te slaan. Ook Rita Gilligan, de allereerste serveerster van het Hard Rock Cafe in Londen, Calum MacPherson, vice-president Europa bij Hard Rock en Dan Gillespie van de Britse band The Feeling waren van de partij. Die laatste gaf daarna een mini-optreden voor de aanwezigen.

De gitaren die in Brussel kapotgeslagen werden, waren ‘technisch onbruikbaar en onverkoopbaar’.