Facebook-gebruikers in de VS kunnen binnenkort betalen om hun berichten hoger in de nieuwsstroom van vrienden te laten verschijnen. Net zoals adverteerders dat al langer kunnen.

Het sociale medium test die mogelijkheid al een tijd uit in Nieuw-Zeeland, maar maakt de dienst nu ook beschikbaar in de VS. Op die manier kunnen gebruikers hun berichten meer onder de aandacht van vrienden brengen.

‘Sommige vrienden merken belangrijke updates niet altijd op als er veel vrienden tegelijk iets posten,’ schreef Facebook-ontwikkelaar Abhishek Doshi op de nieuwssite van het bedrijf. Door Facebook te betalen, krijgt bijvoorbeeld uw zoektocht naar een appartement of een huwelijksaankondiging voorrang in de nieuwsstroom van uw Facebook-vrienden.

Over hoeveel dat beetje extra zelfpromotie precies moet kosten, blijft Facebook erg vaag. Enkele gebruikers die de dienst al konden proberen, kregen het bedrag van 7 dollar (iets meer dan 5 euro) voorgesteld. Tests met verschillende prijscategorieën moeten de definitieve prijs nog bepalen, aldus Facebook.