Telenet heeft goed gesprek met Carl Huybrechts
Foto: photonews
Telenet wil een goed gesprek met Carl Huybrechts na zijn blunder van vorig weekend. Toen begon hij zijn commentaar bij de wedstrijd Racing Genk - KV Mechelen elf minuten te laat. Huybrechts was opgehouden door files en daarna nog een alcoholcontrole.

Huybrechts relativeerde het voorval en zei dat iedereen minstens één keer per week te laat komt op zijn werk. ‘Een voetbalcommentator kan niet te laat komen. Wij eisen toch een zekere sérieux van onze commentatoren, en zullen daarom met Huybrechts aan de tafel zitten. Onze samenwerking komt echter voorlopig niet in het gedrang’, zegt Telenetwoordvoerder Stefan Coenjaerts.

Telenet heeft ook de beschuldiging onderzocht van KV Mechelen voorzitter Johan Timmermans dat Huybrechts partijdige commentaar gaf. ‘Verschillende mensen, ook van de hoofdredactie, hebben de wedstrijd opnieuw bekeken. Zij komen eensluidend tot de conclusie dat Huybrechts niet partijdig was. Al hanteert hij een specifieke stijl. In het voetbal kunnen de emoties wel eens oplaaien. We zullen ook met KV Mechelen, dat wij sponsoren, samenzitten om deze zaak op te lossen’, zegt Coenjaerts