De makers van The Simpsons - Tapped Out pakken er graag mee uit dat het team achter de tekenfilmreeks zijn medewerking heeft gegeven aan dit spel voor de iPad. Helaas bewijst dit alleen dat ook het team rond Matt Groening ook wel eens een mindere dag heeft.

 De plotlijn is eenvoudig: Homer heeft per ongeluk een ontploffing veroorzaakt, waardoor heel Springfield vanaf nul weer op te bouwen is. 

Wat daarachter schuilt is niet meer dan de zoveelste Farmville-kloon. Met wat eenvoudige opdrachtjes (puin ruimen, saxofoon spelen) kun je geld verdienen, waarmee je dan grotere gebouwen kan neerzetten. Bedoeling is Springfield er zo indrukwekkend mogelijk te laten uitzien voor de andere spelers, die jouw stad ook kunnen bezoeken.

Als het niet snel genoeg gaat, kun je voor écht geld een lading 'donuts' kopen, waarmee je het spel sneller vooruit laat gaan. Prijs voor 12 donuts: 1,59 dollar, of tot 2.400 donuts voor 79,99 euro. Omdat je die via het spel in iTunes kan aankopen, laat je kinderen dit spel beter niet spelen op een iPad waar een kredietkaart aan gekoppeld is.

Sommige gebouwen zijn overigens alleen te koop tegen het inruilen van 'donuts'. Het prijskaartje van zo'n Duff-brouwerij kan dus oplopen tot meer dan 20 euro. Duur spelletje dus.

Los daarvan blijft het spel toch ook onder de verwachtingen. De opdrachten lenen zich in principe wel tot Simpsons-grapjes, maar het niveau van de uitzendingen halen ze nooit. Of wat dacht u van Milhouse zijn beplaste lakens laten verstoppen? Of Krusty zijn hond doen uitlaten?

Wie op de iPad plezier wil beleven aan de Simpsons doet dat best nog even door gewoon filmpjes van de uitzendingen te bekijken.