Eerste weekblad met geïntegreerde live twitterbox
Foto: mashable.com
Het Amerikaanse CW televisienetwerk heeft aangekondigd dat het in de herfst een editie van zijn weekblad 'Entertainment Weekly' uitbrengt waarin een live twitterbox zal zitten.

Het weekblad zal een klein LCD-scherm bevatten waarop de zes laatste tweets van @CW_Network in herhaald zullen worden, omlijst met de woorden 'volg ons nu'. Er verschijnen 1.000 exemplaren en die worden in New York en Los Angeles verdeeld.

'Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwigheden, en we willen de eersten zijn om onze lezers te laten weten dat het digitale in ons DNA zit', aldus Rick Haskins, uitvoerend directeur bij CW, op http://mashable.com. 'Ons mediabureau opperde het idee en Twitter sprong vlug op de boot.'

Het LCD-scherm is eigenlijk een op maat gemaakt, smartphone-achtig Android-toestel met 3G-netwerktoegang. Het wordt gemaakt in China en kan niet veel anders dan tweets tonen.

Haskins bekent dat het niet zozeer gaat om het verwerven van Twitter-volgers, maar wel om CW op te werpen als digitale trendsetter. 'Niet onbelangrijk voor adverteerders.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig