Kortrijk heeft met tien man een onmondig Standard verslagen met 2-1. Na een vroege voorsprong kwam Standard vanop de stip opnieuw op gelijke hoogte, maar tegen tien man konden de Rouches niet meer scoren. Chavarria deed dat wel en duwde zo Standard helemaal de dieperik in. Na een 0 op 15 staat Standard op een troosteloze twaalfde plaats. Kortrijk prijkt op de zesde plaats.

Kortrijk begon goed aan de wedstrijd dankzij een vroeg doelpunt van Zukanovic. De centrale verdediger krulde het leer vanop een vrije trap knap binnen.

De bezoekers waren aangeslagen en brachten weinig op de mat, Met de rust in zicht zat het dan toch mee voor de Rouches want diezelfde Zukanovic maakte een handsball in de eigen zestien meter en scheidsrechter Geldhof wees naar de stip. Zukanovic kreeg ook nog een rode kaart onder de neus. Gonzalez zette de gelijkmaker op de stip na een panenka vanop de stip.

In de tweede helft probeerde Standard het spel te dicteren, maar dat lukte slechts moeizaam. De Rouches speelden te voorspelbaar om veel uitgespeelde kansen te creëeren. Kortrijk had niet veel moeite om Standard op te vangen en veel verder dan een kopbal van Ogunjimi kwamen de bezoekers niet.

Iets over het uur duwde Kortrijk de bezoekers uit Luik helemaal in de put. Na een snedige counter omspeelde Chavarria Kawashima en plaatste de bal tegen de netten: 2-1 en Standard moest nu echt uit een ander vaatje gaan tappen.

Dat lukte de bezoekers echter niet want verder dan wat halve kansen via Gonzalez en Buzaglo kwam Standard niet. Na het laatste fluitsignaal riep trainer Ron Jans zijn spelers op het veld nog tot de orde.

De Rouches blijven op de twaalfde plaats achter na een troosteloze 0 op 12. Met een bezoek van Anderlecht in het verschiet ziet het er niet goed uit voor trainer Ron Jans. Kortrijk staat op de zesde plaats in de Jupiler Pro League.