De 39-jarige vrouw uit Brakel die aangehouden was op verdenking van kindermoord, is vrijgelaten onder voorwaarden. De raadkamer had haar vrijlating bevolen, maar het parket van Oudenaarde tekende daartegen beroep aan.

De feiten gebeurden twee weken geleden in de woning van de vrouw in Brakel. Uit de eerste vaststellingen van het onderzoek bleek dat de vrouw thuis op het toilet bevallen is. De baby werd levenloos aangetroffen in het toilet. Uit de autopsie bleek later dat de baby overleden zou zijn tijdens de bevalling.

De vrouw werd aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van kindermoord. De raadkamer in Oudenaarde oordeelde enkele dagen later dat de vrouw vrij kon komen, maar het parket van Oudenaarde tekende daartegen beroep aan. Daardoor bleef de vrouw in de cel tot de zaak voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling kwam. Dat moest normaal gezien ook donderdag gebeuren, maar de vrouw werd ondertussen op beslissing van de onderzoeksrechter al onder voorwaarden vrijgesteld.