De Parijse concept store Merci lanceert tijdens de modeweek in de Franse lichtstad een capsulecollectie ter ere van Audrey Hepburn. Niemand minder dan de Belgische ontwerper Edouard Vermeulen mocht hiervoor achter de tekentafel plaatsnemen.

De collectie Breakfast at Merci - een verwijzing naar Hepburn meest bekende film Breakfast at Tiffany’s - brengt hommage aan de elegante stijl van de actrice, die zichzelf tot hét stijlicoon van de fifties kroonde door in zee te gaan met de jonge couturier Hubert de Givenchy.

Edouard Vermeulen van modehuis Natan, niet voor niets de favoriete ontwerper van prinses Mathilde, wist die chique eenvoud terug tot leven te brengen in een capsulecollectie met kokerrok, jasje met driekwart mouwen, jurkje met luipaardprint en een little black dress die zo uit Hepburns kast lijkt te komen. De collectie werd aangevuld met accessoires ontworpen door de Franse modehuizen Courrèges en Roger Vivier, en juwelen van (uiteraard!) Tiffany’s.

De collectie wordt nog tot en met 13 oktober tentoongesteld. Een deel van de opbrengst gaat naar een project om scholen te bouwen in Madagascar.