Een 16-jarige jongen uit het Nederlandse Hoorn riskeert een boete van 20.000 tot 30.000 euro. Hij riep mensen op om maandagavond in Hoorn een even groot 'feest' te bouwen als in Haren.

In de Nederlandse gemeente Hoorn heeft een 16-jarige jongen maandag opgeroepen om 's avonds af te zakken naar het dorp voor een even groot 'feest' als in Haren. De politie en gemeente spoorden de jongeman meteen op, maar vonden het toch nodig om zich voor te bereiden op een toestroom van mensen 's avonds.

De jongen uit Hoorn verspreidde volgens de gemeente maandagochtend via Twitter een oproep om 's avonds naar een illegaal evenement in de stad te komen. Ook vroeg hij mensen met veel volgers het bericht via Twitter verder te verspreiden. Daardoor bereikte het duizenden mensen, vertelde de burgemeester aan De Telegraaf.

Uiteindelijk kwam er niemand opdagen, maar de burgemeester maakte al duidelijk dat hij er niet om kan lachen. Hij wil onderzoeken of de kosten voor de ruim 60 mensen van de politie en gemeentelijke diensten die klaarstonden, verhaald kunnen worden op de jongeman. De precieze hoogte van het bedrag moet nog in kaart worden gebracht, maar het gaat ruwweg om 20.000 tot 30.000 euro.