'Syrische kinderen worden gemarteld'
De achtjarige Mohamad in een vluchtelingenkamp in Jordanië Foto: rr
Kinderen in Syrië worden ontvoerd, opgesloten en gemarteld. Dat staat in een verslag van de Britse organisatie 'Save the Children'.

Enkele van de kinderen zeiden dat ze elektrische schokken kregen toen ze opgesloten waren. Ook zouden ontbindende lijken in hun cellen hebben gelegen. Wael, een Syrische tiener, zei dat hij een zesjarig kind voor zijn ogen zag sterven, nadat het gemarteld werd en niets te eten had gekregen.

Op basis van getuigenissen van vluchtelingen zei de organisatie dat het merendeel van de kinderen getraumatiseerd is aangezien zo goed als ieder kind dat de organisatie sprak, een familielid zag sterven sinds het begin van het conflict in maart 2011.

Gruwel

'Geen enkel kind zou ooit de gruwelen, die dagelijks aan onze mensen ter plaatse beschreven worden, mogen zien', aldus Justin Forsyth van 'Save the Childre'n na een bezoek aan Syrische vluchtelingenkampen in Jordanië.

Het verslag komt een dag nadat VN-gezant Lakhdar Brahimi gezegd had dat de situatie in Syrië verslechtert. Hij zei geen alomvattend plan te hebben om vrede in het door oorlog verscheurde land te brengen.