De jongeman die eind vorig jaar een homejacking pleegde bij Roger V. uit Borgerhout, is door de bijzondere jeugdkamer in Antwerpen veroordeeld tot veertig maanden cel. Hij pleegde de feiten samen met een kompaan, maar die werd tijdens de feiten doodgestoken door de tachtiger.

De beklaagde en zijn kompaan, toen allebei 17, drongen op 23 oktober 2011 de woning van Roger V. binnen. Een van hen bedreigde de oude man met een schroevendraaier en dwong hem om de kluis te openen. Het slachtoffer voelde zich bedreigd en stak hem met een mes in de keel. De jonge inbreker vluchtte zwaargewond de straat op en zeeg daar neer.

De tweede inbreker gaf zich later aan bij de politie en werd overgebracht naar een gesloten instelling. De jeugdrechter besliste om hem uit handen te geven, zodat hij als een volwassene berecht kon worden.

De jongeman, die intussen 18 is, werd behalve voor de inbraak ook veroordeeld voor een overval op een optiek en de heling van een gestolen gsm in juni 2011. De verdediging betwistte de feiten niet en pleitte voor een werkstraf, maar de rechter vond de feiten daar te ernstig voor.

De ouders van de veroordeelde werden burgerrechtelijk aansprakelijk gesteld voor de kosten, omdat ze faalden in de opvoeding.

Wat Roger V. betreft, zal het parket de buitenvervolgingstelling vorderen wanneer zijn zaak voor de raadkamer komt, omdat de bejaarde uit wettige zelfverdediging handelde.