Treinen rijden stipter
Foto: margo tilborghs
In augustus reed 91,1 procent van de reizigerstreinen op het Belgische spoorwegennet op tijd of met een vertraging van minder dan zes minuten. Dat is beter dan in dezelfde periode een jaar eerder, toen 89,9 procent van de treinen op tijd was. Dat blijkt uit de maandelijkse stiptheidscijfers van infrastructuurbeheerder Infrabel.

De verbetering komt er na twee opeenvolgende maanden (juni en juli) waarin de treinen op jaarbasis minder stipt reden.

In augustus werden er ook minder treinen afgeschaft. Het waren er 1.314 of 1,19 procent van het totale aantal treinen. In augustus 2011 werden er nog 1.924 treinen afgeschaft (1,72 procent).

De treinen reden vorige maand zowel tijdens de ochtend- en avondspits als tijdens de daluren stipter. Alleen tijdens het weekend werd er minder goed gepresteerd, met 90,7 procent van de treinen die op tijd reden of met een vertraging van minder dan zes minuten. Vorig jaar was dat nog 91,6 procent.

Op de grote verbindingen maakten de lijn Herstal-Doornik en vooral de lijn Antwerpen-Kortrijk (van 81 naar 90,2 procent) een flinke sprong voorwaarts. De lijnen Knokke/Blankenberge-Hasselt/Tongeren en Antwerpen-Centraal/Brussel-Noord-Charleroi-Sud boerden dan weer achteruit ten opzichte van augustus 2011.