Het hof van assisen in Brussel heeft dinsdag de 41-jarige Wieslaw Wisniewski veroordeeld tot 18 jaar cel wegens doodslag op de 53-jarige dokter Suzanne Timmerman. De feiten werden op 3 juni 2008 gepleegd in de woning van het slachtoffer in de Brumardlaan in Ukkel.

Wisniewski had als aannemer de week voor de feiten werken uitgevoerd op de tweede verdieping van de woning. Hij zei dat hij nooit op de eerste of de derde verdieping was geweest. Na de conclusies van de DNA-deskundigen, gaf hij toe dat hij uit nieuwsgierigheid wel op de eerste en derde etage was geweest.

Wisniewski heeft ook altijd ontkend dat hij op de dag van de feiten naar de woning was teruggekeerd, ondanks het feit dat zijn gsm er die dag was gelokaliseerd.

Suzanne Timmerman werd dood aangetroffen op de tweede verdieping. Ze had drie messteken in de borststreek gekregen en vertoonde ook blauwe plekken in het gezicht. Het DNA van Wieslaw Wisniewski werd teruggevonden onder de nagels van het slachtoffer, maar ook op juwelenkistjes die waren leeggeroofd.

De rechters hielden in het verdict rekening met verzachtende omstandigheden. Onder meer het feit dat de uit Polen afkomstige Wisniewski eerder wel al in Polen veroordeeld was wegens inbraken, zonder daarbij geweld te gebruiken. Voorts ook het feit dat Wisniewski de buit niet helemaal zelf had opgemaakt, maar een deel ervan naar zijn familie in Polen had opgestuurd.