Drie nieuwe programma's op Ketnet
Sarah Vangeel, Kaatje van ketnet Foto: Marc Herremans
Dit najaar pakt Ketnet uit met drie nieuwe Vlaamse programma’s en een pak vaste waarden.

 'We zetten ons kwalitatief 360°-aanbod voort, met projecten die inspelen op de interesses en de leefwereld van de kinderen, met dans en muziek, meeslepende verhalen, avontuur, humor, natuur en wetenschap. Ketnet wil het leven van kinderen blijven verrijken', aldus netmanager Catherine Castille.

Ketnet werd in mei losgekoppeld van Canvas en kreeg een volwaardig kanaal. 'Sinds de verhuizing bereikten we 90 procent van de 4- tot 12-jarigen', stelt Castille.

In het nieuwe programma Helden doen vier jongeren straffe stunts. Op een speelse manier verzoenen ze kwajongensstreken met wetenschap en techniek.

In het spelprogramma De Omgekeerde Show, gespeeld door vier teams van twee kinderen, worden alle regels van een normale spelshow op hun kop gezet.

In het nieuwe humorprogramma Lekker Windje worden klassieke mopjes in een nieuwe jasje gestoken.

De kijkertjes zelf beslissen mee over tal van gebeurtenissen bij Ketnet. In Wie wordt Wrapper? beslissen ze mee wie het nieuwe schermgezicht wordt. En de Ketnetters kiezen in Junior Eurosong 2012 wie België vertegenwoordigt op het Junior Eurovisie Songfestival in Nederland.

Voorts zijn er nieuwe seizoenen van populaire fictiereeksen, zoals Rox, Zingaburia, De Elfenheuvel en Galaxy Park. Voor de allerkleinsten zijn er het ochtendblok Kaatje & Co en het nieuwe Kaatje ontdekt de wereld.