De Pakistaanse minister van Spoorwegen, Ghulam Ahmed Bilour, loofde zaterdag 100.000 dollar uit aan degene die de regisseur van de omstreden film 'Innocence of Muslims' zou ombrengen. De Europese unie, de VS, de Pakistaanse regering én zijn eigen partij hebben zijn uitspraken intussen afgekeurd, maar Bilour blijft erbij dat zo'n moord 'de enige oplossing' is.

'Ik heb alleen mijn persoonlijke opinie en mijn geloof uitgedrukt. Ik bevestig mijn uitspraak, omdat het de enige oplossing is', verklaarde Ghulam Ahmed Bilour aan het persagentschap AFP. 'Mijn geloof is niet gewelddadig, maar ik kan deze beledigingen niet vergeven of tolereren.'

Moord is geen goede zaak,' zei hij nog. Maar hij ziet geen andere uitweg, omdat de westerse landen niets ondernemen tegen de regisseur.

Bilour wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke politici uit het noordwesten van Pakistan. Hij heeft zelf de film 'Innocence of Muslims' niet gezien, maar uit de beschrijvingen die hij erover heeft gehoord, maakt hij op dat het een duidelijke belediging van de islam is.