De Bruyne: 'Chelsea belt me elke week'
Foto: belga
Kevin De Bruyne heeft het persoonlijk naar zijn zin bij Bremen en wordt in de stad stilaan herkend. Maar de ploeg zelf staat pas elfde in de Bundesliga met amper vier punten uit vier matchen. 'We hadden wat meer punten verdiend. Maar ik speel alles. Dat is de bedoeling, 'vertelt De Bruyne aan Sporza.

Kevin De Bruyne stapte eigenlijk al in de winterstop van vorig seizoen over naar Chelsea maar Racing Genk huurde hem voor de tweede helft van het seizoen 2011-2012. Dit seizoen is hij uitgeleend aan het Duitse Werder Bremen, een verblijf in de Bundesliga voor één seizoen.

'Op dit moment gaat alles inderdaag goed. Ik voel me uitstekend in mijn vel bij Werder en in de stad. Iedereen supportert voor de club en op straat beginnen de mensen mij te herkennen', zegt De Bruyne.

'Het niveau in Duitsland ligt hoger dan in België. Het gaat sneller. Mijn rol in de ploeg is een soort van schakel tussen verdediging en middenveld, die rol van spelverdeler ligt mij wel.'

'Ik heb tot nu toe alles kunnen spelen, dat was de bedoeling. Ook vanuit het oogpunt van Chelsea. De tweede coach van Chelsea belt me bijna wekelijks. Ze volgen me op de voet.'