De inbreker, die dinsdagmorgen op heterdaad betrapt werd bij een woninginbraak op de Musstraat in Houthalen-Oost, bedreigde een politieagent met een koevoet. Daarop loste de agent een schot en raakte de inbreker in zijn been. Blijkbaar waren de verwondingen niet zo erg, want de man zette het op een lopen.

'Hij legde een viertal kilometer af door achtertuinen en koterijen, totdat de politie hem kon vatten in de buurt van Hengelhoef. De man bleek een 43-jarige Pool te zijn, die bij de onderzoeksrechter wordt voorgeleid’, aldus Robrecht De Keersmaecker van het Hasseltse parket.

‘Dinsdagmorgen zag een wakkere burger een man inbreken in een huis en verwittigde de politie. De politie benaderde met de nodige omzichtigheid de woning en kwam oog in oog te staan met de inbreker. De man bedreigde een agent met een koevoet, die daarop een schot loste. De inbreker raakte gewond aan zijn been. De verwondingen bleken niet zo erg, want hij mocht dinsdag na verzorging het ziekenhuis al verlaten. Voorlopig heeft het er alle schijn van dat het om een gerechtvaardigd optreden ging van de politie. De finale beslissing valt als alle elementen verzameld zijn', vertelt De Keersmaecker.