'Iedereen is welkom bij Beerschot'
Filip Dewinter gaf afgelopen weekend de aftrap van de wedstrijd Beerschot-Kortrijk Foto: Belga
Eersteklasser Beerschot gaat deelnemen aan de Football+ Foundation van de KBVB. Dat maakte de club dinsdag bekend. De aankondiging van de samenwerking met de Football+ Foundation, die ijvert voor meer sociaal engagement in het voetbal, komt er nadat Beerschot afgelopen weekend in opspraak kwam omdat Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter de aftrap kwam geven.

Afgelopen weekend speelde Beerschot een thuiswedstrijd op het Kiel tegen KV Kortrijk. Antwerps VB-lijsttrekker Filip Dewinter gaf de aftrap van die match, een actie die door een deel van de Beerschotsupporters op boegeroep werd onthaald. Achteraf werd de bedenking gemaakt of een multiculturele club als Beerschot, gevestigd in een wijk met een grote allochtone gemeenschap, er wel goed aan deed Dewinter zo in de spotlight te zetten.

De club verantwoordde de keuze door te stellen dat ook Annemie Turtelboom (Open VLD) twee weken geleden de aftrap kwam geven op het Kiel, en dat Beerschot daarom in naam van de politieke onpartijdigheid Dewinter de kans gaf hetzelfde te doen.

Dinsdag berichtte De Morgen echter dat het voorzitter Vanoppen zelf was die Dewinter aansprak om de aftrap te komen geven. 'De voorzitter heeft me dat gevraagd tijdens de wedstrijd tegen Standard. Ik heb het aanbod niet afgeslagen', liet het VB-kopstuk weten.

'Breed publiek bereiken, over de culturele of religieuze grenzen heen'

Nu komt Beerschot dus met de aankondiging van de deelname aan de Football+ Foundation, een initiatief van de KBVB, de Pro League en de Nationale Voetballiga 'voor meer sociaal engagement in het voetbal en een grotere zichtbaarheid hiervan'.

Beerschot maakt van de gelegenheid gebruik om haar sociale betrokkenheid in de kijker te zetten. 'De club schenkt de nodige aandacht aan sociale projecten en communitywerking', luidt het in een persbericht. 'De opzet van de club is om een breed doelpubliek te bereiken, over de grenzen van culturele of religieuze achtergrond heen! Bij Beerschot AC moet iedereen zich welkom kunnen voelen.'