'De engelenmaker' van Stefan Brijs wordt verfilmd
Foto: *
De roman 'De engelenmaker' van de Vlaamse auteur Stefan Brijs wordt verfilmd. Christophe Van Rompaey, onder meer bekend van 'Aanrijding in Moscou', zal de prent regisseren. Dat melden Uitgeverij Atlas en N279 Entertainment, het productiebedrijf dat de filmrechten heeft gekocht.

'De engelenmaker' is 'een roman vol geruchten en rumoer, gefluister en geroddel', vermeldt de website van Stefan Brijs. 'Een roman waarin iedereen naar de waarheid op zoek is en uiteindelijk alleen zijn eigen waarheid vindt en gelooft.'

Het boek, dat in dertien talen is verschenen, werd in 2006 bekroond met onder meer de Gouden Uil Publieksprijs en de vijfjaarlijkse prijs voor proza van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde.

Regisseur Van Rompaey gaat nu samen met producent Els Vandevorst starten met de ontwikkeling van het filmscript. Wanneer de film uiteindelijk in de zalen komt, is nog niet duidelijk.

De prent zal overigens gecoproduceerd worden door Antonino Lombardo van Prime Time, het productiebedrijf dat in 2006 de rechten op 'De engelenmaker' had gekocht, maar dat die opdracht niet tot een goed einde wist te brengen.