iPhone onthoudt welke taal je contactpersonen spreken
Foto: macstories
Op Apple-toestellen kan je meerdere toetsenborden instellen, voor verschillende talen. Maar in de nieuwe iOS 6 onthoudt je iPhone ook welk toetsenbord het moet gebruiken bij welke contactpersoon.

Zitten er in je contactenlijst mensen die verschillende talen spreken en die jij dus ook in verschillende talen aanspreekt? Niet ondenkbaar, in een meertalig land als België.

Op de iPhone en de iPad kan je dan verschillende toetsenborden activeren. Met een druk op het wereldbolletje onderaan het klavier schakel je dan tussen de verschillende talen. iOS 6, het nieuwe besturingssysteem van Apple, doet daar nu nog een schepje bovenop en onthoudt ook welk toetsenbord geactiveerd was bij welke contactpersoon.

Wil je een sms of een iMessage sturen naar een Franstalige contactpersoon, dan zal het Franstalige klavier (en bijhorend woordenboek) automatisch actief worden van zodra je hem of haar voor de tweede keer een bericht stuurt - en je de eerste keer het passende toetsenbord hebt aangezet, natuurlijk. Deze slimmigheid werkt wel enkel bij sms-berichten en iMessages. Bij mails moet je desgewenst zelf nog het toetsenbord schakelen.