Ouderpaar uit Merksem vrijgelaten na CO-dood peuter
Foto: vtm
De raadkamer in Antwerpen heeft het ouderpaar uit Merksem van wie het 2-jarig zoontje donderdagnacht stierf aan de gevolgen van een CO-vergiftiging, in vrijheid gesteld. In hun appartement werd een cannabisplantage aangetroffen, waarna het paar werd aangehouden op verdenking van handel en bezit van verdovende middelen en onopzettelijke doding.

De hulpdiensten werden rond 2.15 uur naar de Lambrechtshoekenlaan in Merksem geroepen. Meerdere bewoners van het twee verdiepingen tellende appartementsgebouw waren onwel geworden. De brandweer voerde metingen uit en stelde een hoge CO-concentratie vast. Negen bewoners werden naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht. Voor het jongetje kwam alle hulp te laat. In het appartement van zijn 23-jarige moeder en 25-jarige vader werd een kleine cannabisplantage aangetroffen.

Inmiddels heeft de wetsdokter met zekerheid kunnen vaststellen dat het slachtoffertje ten gevolge van een CO-vergiftiging is komen te overlijden, maar wat de raadkamer betreft, hoeven ze daar niet voor in de cel te blijven. Het parket gaat daartegen niet in beroep. De oorzaak van de vergiftiging wordt nog steeds onderzocht. 

Zaterdag wordt het jongetje begraven. Het paar heeft nog twee dochters van 3 en 4 jaar.