Mag ik na ontslag mijn gsm-nummer behouden?
Foto: jobat.be
Nogal wat bedrijven stellen aan werknemers en vooral dan aan die werknemers die vaak de baan op gaan, een gsm of smartphone ter beschikking. Deze gsm is in eerste instantie bedoeld voor professioneel gebruik maar meestal mag men er binnen redelijke grenzen ook privé mee bellen.

Wanneer de samenwerking stopt, wil je natuurlijk graag je gsm-nummer behouden. Familie, vrienden en kennissen bellen je immers op dit nummer. Ook je werkgever kan er echter belang bij hebben dat hij het gsm-nummer behoudt en kan doorgeven aan je opvolger.

De werkgever wil begrijpelijkerwijze niet dat zijn klanten je verder op je gsm bellen terwijl je ondertussen misschien aan de slag bent bij een concurrent. Afspraken over wie na het einde van de samenwerking het gsm-nummer kan behouden, vindt men in het beste geval terug in een bedrijfspolicy. De meeste bedrijfsreglementen zeggen daar echter niets over. Je moet dan nagaan wie het abonnement heeft onderschreven bij de provider. Een gsm-nummer is automatisch verbonden aan het abonnement. Als je werkgever het abonnement heeft gesloten, bezit hij het nummer en kan hij alleen beslissen om het nummer al dan niet over te dragen.

>

>

>

>