Interim bij de overheid: zal het ooit?
Foto: jobat.be
Uitzendarbeid is in België nog steeds niet toegelaten in overheidsdiensten. Nochtans is dit in het vooruitzicht gesteld in het regeerakkoord en is de huidige regelgeving in strijd met een Europese richtlijn. Eind juni 2012 zou een akkoord worden afgesloten, maar de gevoeligheden zijn groot.

De Europese richtlijn betreffende uitzendarbeid, die werd goedgekeurd in 2008, draagt de lidstaten op om ongerechtvaardigde beperkingen inzake uitzendarbeid te schrappen. ‘Wanneer het contract van contractuele medewerkers wordt geschorst, is vervanging door een uitzendkracht toegelaten; voor statutaire medewerkers geldt dit niet’, vertelt Philippe Melis, social & public affairs manager Tempo-Team.

‘Er is heel wat koudwatervrees voor een bredere toepassing van uitzendarbeid bij de overheid, maar uit voorbeelden in andere landen blijkt dit goed te functioneren. We zijn één van de weinige landen in Europa waar uitzendarbeid bij de overheid niet mogelijk is. Heel wat overheidsmanagers zijn nochtans voorstander van dit systeem, maar ze kunnen er nog geen gebruik van maken door de opgelegde beperkingen.’

>

>

>

>