Ahmadinejad: 'Verdedigen homoseksualiteit is zaak van kapitalisten'
President Ahmadinejad Foto: EPA
Het verdedigen van homoseksualiteit is een zaak van kapitalisten die niet bekommerd zijn om de echte menselijke waarden. Dat verklaarde de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad in een interview op de Amerikaanse tv-zender CNN.

Volgens Ahmadinejad is homoseksualiteit een "heel lelijk gedrag" dat veroordeeld is door "alle profeten, religies en geloofsovertuigingen".

Tijdens zijn verblijf in New York om de algemene vergadering van de VN bij te wonen spotte de Iraanse president met politici en politieke partijen die homo’s en lesbiennes steunen om "vier of vijf stemmen te winnen". Volgens hem heeft het verdedigen van homoseksualiteit niets te maken met het verdedigen van de menselijke ontwikkeling.

"Dit soort steun aan homoseksualiteit is alleen geworteld in de hoofden van geharde kapitalisten en degenen die eerder voorstander zijn van de groei van het kapitaal dan van de menselijke waarden", zei hij in het interview.

President Ahmadinejad, die gelooft dat homoseksualiteit verworven wordt en niet aangeboren is, ontweek de vraag wat hij zou doen mocht een van zijn kinderen homoseksueel zijn. "Homoseksualiteit maakt een einde aan de voorplanting", besloot hij.