De dienst Netheid van de stad Brussel heeft al tientallen overtredingen van wildplakken vastgesteld nu de verkiezingsstrijd in alle hevigheid woedt. Volgens bevoegd schepen Karine Lalieux (PS) zijn de kandidaten van de Franstalige partij cdH voorlopig kampioen in het illegaal plakken van verkiezingsaffiches.

Het was meerderheidslid Bruno De Lille die maandagavond in de Brusselse gemeenteraad de kat de bel aanbond door te interpelleren of er door de stadsdiensten effectief opgetreden wordt als een verkiezingsaffiche niet wettelijk is opgehangen.

Zijn actualiteitsvraag was geïnspireerd op het feit dat Schaarbeeks schepen Georges Verzin (MR) afgelopen weekend werd gefilmd toen hij een "illegale" affiche van een FDF-kandidaat afscheurde.

"Ik kan bevestigen dat de bevoegde diensten al heel veel overtredingen hebben genoteerd. Een affiche die op minder dan drie meter aan de buitenkant van een gevel wordt opgehangen, is illegaal. Daarop staat een boete van 50 euro. Dat zal verschillende duizenden euro’s in het laadje brengen", aldus Lalieux tijdens de zitting.

Na de gemeenteraad gaf ze toe dat cdH voorlopig kampioen is in het wildplakken. Ze beklemtoonde daarnaast dat er ook al PS’ers tegen de lamp zijn gelopen.