Facebook ontkent dat bug privéberichten publiek maakt
Foto: rr
Vanuit Frankrijk is het nieuws rondgestuurd dat door een fout bij Facebook privéberichten op de tijdlijn van sommige gebruikers worden geplaatst. Alle vrienden van deze personen zouden zo kunnen meelezen. Maar Facebook ontkent dat er een probleem is.

Het was de Franse krant Metro die gewag maakte van de bug. Sinds maandagnamiddag doken op de tijdlijn van sommige gebruikers oude privéberichten op, klonk het. De berichten die plots zouden verschijnen, dateren van voor 2009. Het zou gaan om privéberichten tussen twee of enkele personen en om berichten die in privégroepen gepubliceerd werden.

De woordvoerster van Facebook Frankrijk liet aan Metro weten dat er naar een oplossing voor het probleem gezocht werd. 'We kennen de oorsprong niet', klonk het. De woordvoerster zei er ook geen zicht op te hebben of het probleem overal ter wereld opduikt of enkel in Frankrijk.

Maar op BBC zegt een andere woordvoerder van het bedrijf dat het nieuws over de bug niet klopt. 'De berichten waarvan sprake, zijn altijd zichtbaar geweest voor andere gebruikers'.

Toch blijven gebruikers het probleem signaleren.

De multimediawebsite The Next Web is de zaak aan het uitpluizen en zei aanvankelijk dat Engelstalige landen niet getroffen leken, maar kreeg intussen toch al meldingen van de bug uit de VS, Groot-Brittannië, Brazilië, Canada, Israël, Nederland en dus ook Frankrijk.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig