Club-spelers in de clinch met fans: 'Gebrek aan respect'
Foto: BELGA
Opmerkelijk tafereel na Club Brugge - Cercle Brugge. Hoewel de leider in de competitie net de stadsderby met 4-0 had gewonnen gingen de spelers het publiek niet groeten. Blijkbaar waren troepen van Georges Leekens boos om wille van de reacties van sommige fans na de 4-0 in Bordeaux. Daarmee haalden ze de woede van de blauw-zwarte fans op de hals.

Toen de spelers even later toch het veld opliepen, draaide de fans hun rug naar het veld en zongen ze 'Laat je ploeg maar in de steek.' Sportieve baas Vincent Mannaert excuseerde zich meteen bij de fans.

'Dit was een beslissing van de spelerskern die wij niet steunen. Het getuigt van gebrek aan respect voor onze supporters, die ons altijd zijn blijven steunen, zelfs na de ondermaatse prestatie in Bordeaux', aldus Mannaert. Vandaag was er inzet en een goeie prestatie op het veld maar niet naast het veld. Het groeten van de supporters is een vorm van respect waar niet mag aan voorbij gegaan worden.'

Leekens: 'Heb de spelers naar buiten gestuurd'

Ook Georges Leekens was ontstemd over de reactie van zijn spelers. 'Ik was helemaal niet op de hoogte van hun weigering om onze supporters na de wedstrijd te groeten. Eénmaal ingelicht over datgene wat er gebeurd was, ben ik onmiddellijk de kleedkamer binnen gegaan en vond ik het mijn plicht om hen alsnog naar buiten te sturen', aldus de coach.

'Blijkbaar was in de spelersgroep een bepaalde ontevredenheid na boze reacties van een aantal fans na onze barslechte wedstrijd in Bordeaux. Reacties waar de supporters recht op hebben en bovendien ook hun manier om de ontgoocheling te verbijten. Ik keur de actie van mijn spelers niet goed want Club Brugge beschikt over een heel goed publiek. En zo’n trouw legioen moet je koesteren.'