Studenten printen gratis in ruil voor reclame
Foto: shutterstock
In Gent, Leuven en Antwerpen kunnen studenten dit academiejaar gratis printen in ruil voor een kleine reclameboodschap op hun afdruk. Die reclame wordt gesegmenteerd op basis van de studierichting die studenten registreren op zerocopy.be

In Gent kunnen studenten vanaf maandag gratis printen via zerocopy.be in boekhandel Story Scientia (Sint-Kwintensberg), enkele dagen later bij Allo Telecom (Lange Munt). In Leuven kan dat vanaf eind september bij Allo Telecom (Naamsestraat) en Ekobar (Dekenstraat). De dienst wordt binnenkort ook in Antwerpen aangeboden.

Met het emailadres van hun onderwijsinstelling maken studenten eerst een profiel aan op de website. Daarna kunnen bestanden geupload worden en vervolgens op bepaalde plaatsen gratis afgedrukt. Het aantal enkelzijdige gratis prints is gelimiteerd tot vijftig per week of zeventig dubbelzijdige pagina's. De afdruk wordt wel verkleind tot 97 of 98 procent, waardoor ruimte vrijkomt voor een reclamebalkje. Dat zal ongeveer één centimeter hoog zijn en vier centimeter breed.

De reclameboodschap wordt gesegmenteerd op basis van de studierichting. "Zo zal een student rechten bijvoorbeeld reclameboodschappen krijgen van een advocatenkantoor en een burgerlijk ingenieur van een baggeraar", legt Werner Raeymaeckers uit, één van de drie initiatiefnemers. Hij benadrukt dat persoonsgegevens niet doorgegeven worden aan derden.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig