Truiense gaat toch niet naakt voor 1.000 stemmen
Milka Malfait Foto: rr
De 22-jarige Milka Malfait is behoorlijk geschrokken. Haar belofte om uit de kleren te gaan voor heel Sint-Truiden, als ze 1000 stemmen zou halen, bleek 'om te lachen'. Maar intussen heeft ze er wel de nationale pers mee gehaald.

Milka Malfait staat op de 13de plaats van de Open Vld-lijst in Sint-Truiden. In 2009 nam ze nog deel aan de Miss België-verkiezing. En voor een lokaal blad liet ze een foto maken, geïnspireerd door de bekende poster Tennisgirl.

Volgens Het Belang Van Limburg zou de Truiense ook beloofd hebben om naakt te poseren als ze 1.000 stemmen zou halen. Heel Sint-Truiden zou daarvan dan een poster in de bus krijgen, zo schreef de krant. En die kans was reëel: bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen haalde haar partij 5.758 stemmen in Sint-Truiden. 

Maar Malfait trekt nu haar voorstel weer in. Het zou gaan het om een verkeerd begrepen grap.

'Natuurlijk hoop ik op 1.000 stemmen, maar die ga ik volop gebruiken om mijn voorstellen uit te voeren en niet om mijn kleren uit te doen', zegt ze nog.

'Ik zit in mijn laatste jaar rechten en vind inhoud veel belangrijker dan uiterlijk', aldus Milka Malfait, die hoopt dat het misverstand uit de wereld is.