Fenomenale hoeveelheid documenten in beslag genomen bij slachtoffers Alpenmoord
De huiszoeking in het huis van de slachtoffers is 'afgelopen of aan het aflopen'. Foto: EPA
In het onderzoek naar de mysterieuze slachtpartij van twee weken geleden nabij het Franse Annecy is een "fenomenale hoeveelheid" documenten in beslag genomen, zo heeft de Franse regionale krant Dauphiné Libéré woensdag gemeld.

Twee weken nadat de Britse Irakees Saad al-Hilli, zijn vrouw Iqbal en zijn schoonmoeder in een auto werden gedood, en ook een wellicht toevallig voorbijkomende Franse fietser werd doodgeschoten, blijft de slachtpartij een mysterie.

Tientallen speurders, zowel in Frankrijk als in Engeland, zijn nog steeds bezig het te ontrafelen. De sleutel hiervoor ligt waarschijnlijk in Engeland.

Daar is de huiszoeking in de woning van het gezin Al-Hilli in Claygate nabij Londen na tien dagen 'afgelopen of aan het aflopen', zo citeert de krant een bron dicht bij het onderzoek.
Er is een fenomenale hoeveelheid documenten in beslag genomen, van alle soorten, tot boeken en videocassettes voor kinderen. Het uitvlooien daarvan vergt mogelijk nog weken, aldus diezelfde bron. Hij gewaagt, zonder daaromtrent uit te weiden, van 'interessante elementen'.