Waals minister Marcourt wil langetermijnstrategie directie Arcelormittal kennen
Foto: belga
Waalse economieminister Jean-Claude Marcourt (PS) betreurt de houding van de directie van ArcelorMittal en wil de strategie op lange termijn van de directie van het staalbedrijf kennen. Hij reageert daarmee op de aankondiging van de bedrijfsleiding om de 138 miljoen euro investeringen in de Luikse lijn in te trekken.

'Ik vraag alle partijen, en de directie van ArcelorMittal in het bijzonder om zich bewust te zijn van de toestand waarin de werknemers gestort worden. Ik denk niet dat de toestand op een evenwichtige manier kan benaderd worden met het gijzelen van de verpakkingsafdeling en bepaalde koude lijnen', stelt de PS-minister.

Hij wil van de staalgroep ook de langetermijnstrategie en het toekomstplan voor het Luikse bekken kennen. 'Ook al bevinden we ons in een economisch moeilijke situatie, moet de groep haar strategie bekend maken', aldus Marcourt.

De minister zegt ook ter beschikking te zijn voor 'alle partijen, de directie van ArcelorMittal inbegrepen, die het voortbestaan van het Luikse bekken willen verzekeren'. De Waalse regering zal het dossier tijdens de ministerraad van deze week bespreken.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig