Nick Nuyens opnieuw geopereerd aan heup
Foto: BELGA
Nick Nuyens (Team Saxo Bank) is vrijdag opnieuw geopereerd aan zijn heup en heeft daardoor noodgedwongen een punt achter zijn seizoen moeten zetten. Dat verklaarde zijn manager Jef Van den Bosch maandag. De revalidatie van de ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen zal drie maanden in beslag nemen.

Na een bruuske beweging afgelopen woensdag op training en een helse pijn ter hoogte van zijn rechterheup leek verder onderzoek aangewezen voor Nuyens. Daaruit is gebleken dat de breuk, destijds opgelopen bij een valpartij tijdens de proloog van Parijs-Nice, onvoldoende hersteld was.

'Een nieuwe scan en foto's toonden aan dat de diastase (het uiteenwijken van beenderen zonder ontwrichting) progressief was, waardoor een operatie noodzakelijk was om dit op te lossen en een volledig herstel te kunnen realiseren om zijn verdere carriëre niet in het gedrang te brengen', klinkt het. Nuyens werd na overleg met de dokters van zijn ploeg afgelopen vrijdag meteen geopereerd in het ziekenhuis van Herentals.

Hij moest dan ook onmiddellijk een streep trekken onder zijn seizoen, waardoor de GP van Montréal zijn laatste optreden was in het shirt van Saxo Bank, waar hij einde contract is. Het is nog niet bekend wie zijn nieuwe werkgever wordt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in