Vrouwelijke Vlaamse ministers steunen Car Free Day
Foto: rr
De vier vrouwen in de Vlaamse regering - Freya Van den Bossche, Joke Schauvliege, Hilde Crevits en Ingrid Lieten - hebben hun steun uitgesproken voor de Car Free Day op 21 september.
Ze zullen die dag op een zo duurzaam mogelijke manier van hun woonplaats naar al hun afspraken proberen pendelen. Dat is vrijdagmorgen vernomen op het Brusselse Martelaarsplein tijdens een persmoment van Bond Beter Leefmilieu en Taxistop, die samen met het Netwerk Duurzame Mobiliteit de Car Free Day organiseren.
 
Net voor de wekelijkse Vlaamse ministerraad ensceneerden de milieu- en mobiliteitsorganisaties een ludieke stakingsactie van de auto’s. Enkele wagens palmden het plein voor de ambtswoning van minister-president Kris Peeters in en eisten meer vakantie, recht op deeltijds werken en het kunnen opnemen van overuren.
 
 Met hun actie vragen de organisatoren aandacht voor de Car Free Day op 21 september. "De auto’s verdienen inderdaad wat meer vrijaf. Door te kiezen voor de fiets, het openbaar vervoer, carpoolen of thuiswerk doen we iets aan het fileleed. Volgende week vrijdag nodigen we dan ook iedereen uit om de auto een dag vrijaf te gunnen", aldus Angelo Meuleman van Taxistop.

Na de ministerraad bevestigden Freya Van den Bossche (SP.A), Joke Schauvliege (CD&V), Hilde Crevits (CD&V) en Ingrid Lieten (SP.A) alvast hun deelname aan autovrije dag.