Rellen in Arabische wereld na anti-islamfilm
In Caïro braken rond de Amerikaanse ambassade grote protesten uit. Foto: AP
Honderden manifestanten hebben donderdag de Amerikaanse ambassade in de Jemenitische hoofdstad Sanaa aangevallen. Een van hen zou zijn doodgeschoten. En in Caïro hebben manifestanten twee politievoertuigen in brand gestoken en raakten minstens 14 agenten gewond. Aanleiding is de film 'Innocence of Muslims' die eerder in Libië voor groot protest zorgde. Daar kwamen de VS-ambassadeur en drie van zijn medewerkers om het leven.

De Jemenitische politie heeft schoten in de lucht afgevuurd om de betogers uiteen te jagen. De manifestanten zijn binnengeraakt op het terrein van de ambassade, maar niet binnen in de gebouwen. Ze trokken de Amerikaanse vlag naar beneden en verbrandden die. 

In de Egyptische hoofdstad Caïro wilden manifestanten ook de ambassade aanvallen. De ordediensten probeerden dat te verhinderen, waarbij verschillende gewonden vielen.

In Iran hebben studenten geprotesteerd aan de Zwitserse ambassade in Teheran. Die zorgt voor de Amerikaanse belangen in Iran, gezien Washington er zelf geen diplomaten heeft.