OP12 lanceert jongerenmagazine 'Magazinski'
Foto: Alaska TV
Het nieuwe jongerenmagazine 'Magazinski' wordt vanaf 17 september een van de blikvangers van OP12, het derde kanaal van de VRT. Overdag wordt die zender ingepalmd door Ketnet, maar na acht uur 's avonds zijn er onder meer programma's voor jongeren en buitenlanders.

De VRT stelde maandag het najaarsprogramma van OP12 voor. Het derde kanaal zal na verloop van tijd minstens vijf dagen per week na acht uur uitzenden, met ook aandacht voor bijvoorbeeld sport en cultuur.

Volgens de beheersovereenkomst van de VRT moet er in september 2013 een volwaardig jongerenaanbod OP12 na 20 uur komen. De eerste stappen worden gezet met Magazinski, een programma van productiehuis Alaska TV. Het wekelijkse magazine wordt 'een programski over jonge menski' dat wil tonen waar 'jongeren echt mee bezig zijn', zegt de VRT maandag in een persbericht.

Het programma zal authentieke portretten mixen met humor. Een van de rubrieken is "Redelijk goe bezig" dat portretten toont van 'jonge gasten met een passie die daar al wat succes mee geoogst hebben'. Ander onderdeel is "Zo ben ik", dat de 'guilty pleasures' toont van jongeren. Onder meer Henk Rijckaert zal instaan voor de komische noot.

In de remix

Na Magazinksi komt maandag In de remix aan bod, een spin-off van muziekprogramma In de mix op Eén. Het programma brengt de leefwereld van rappers in beeld.
Op andere avonden is er plaats voor cultuur, sport en een Engelstalig aanbod voor buitenlanders in Vlaanderen.