Zevenjarige slachtoffertje van Alpenmoord uit coma
Franse en Britse agenten doorzoeken het huis van de familie al-Hilli Foto: EPA
Zainab, het oudste van de twee meisjes die de viervoudige Alpenmoord overleefden, is ontwaakt uit de coma. Ze zal zodra ze daartoe in staat is door de politie ondervraagd worden, zegt de Franse procureur.

'Zainab, die beschouwd wordt als kroongetuige van de moord, is ontwaakt uit haar kunstmatige coma. maar ze zit nog onder de pijnstillers en is nog niet verstaanbaar', zei procureur Eric Maillaud van Annecy. Een oom en tante van het meisje hebben al die tijd gewaakt aan haar ziekenhuisbed, klonk het nog. 

Zainab heeft bij de aanval enkele zware klappen op het hoofd gekregen en ze kreeg ook een kogel in de schouder. Dokters hebben haar zolang in een kunstmatige coma gehouden om haar lichaam de kans te geven om wat te herstellen.

De speurders hopen nu dat het meisje meer informatie kan geven over de schietpartij. Ze is de enige die de aanvaller(s) gezien heeft,  en die misschien kan vertellen met hoeveel ze waren en hoe ze eruit zagen.

Haar jongere zus Zeena (4), die de aanval ongedeerd overleefde door zich te verstoppen onder de benen van jaar vermoorde moeder, is naar Groot-Brittannië teruggekeerd, zegt de procureur nog.

Motief

Over het motief van de viervoudige moord, weet de politie nog maar weinig. Volgens procureur Maillaud is een familieruzie tussen slachtoffer Saad al-Hilli en zijn broer over een grote erfenis maar een van de vele motieven die de speurders bekijken. Al-Hilli's broer werd wel al formeel ondervraagd, maar hij ontkende formeel dat hij ruzie had met het slachtoffer.

Ondertussen blijven Franse en Britse agenten het huis van de familie al-Hilli nabij Londen doorzoeken. Die huiszoeking begon zaterdagmiddag.

Gsm's

In de BMW waarin woensdag mysterieus drie mensen zijn doodgeschoten, heeft de politie wel twee gsm’s gevonden, zo heeft de Britse commerciële zender SkyNews bericht. De mobiele telefoontoestellen kunnen meer leren over hoe en waarom Saad al-Hilli, zijn vrouw, een Zweedse vrouw en een fietser zijn doodgeschoten, aldus Sky. De gsm’s kunnen ook duidelijk maken of de hulpdiensten al dan niet zijn gebeld tijdens de schietpartij.