Freddy Loix na openingsdag pas negende in Rally van de Mont-Blanc
Foto: Belga
Freddy Loix staat vrijdag in zijn Peugeot 207 S2000 pas negende na de eerste dag in de Rally van de Mont-Blanc, de zesde manche van het Franse rallykampioenschap. De Belg ontdekt de wedstrijd en had ook nog wat pech. Teamgenoot Stéphane Sarrazin heeft in zijn Peugeot 307 WRC de leiding in handen.

Een moeilijk debuut voor Freddy Loix in en rondom het Franse Morzine. 'Ik voel dat ik op sommige plaatsen rapper kan gaan', duidt Loix die nog geen ervaring heeft op deze wegen. Loix verloor in de openingsfase ook veel tijd door een lekke band en remproblemen. "Ik reed als een kamikaze. Ik kon enkel nog de handrem gebruiken.'

Loix staat ook pas derde in de S2000-klasse. Bryan Bouffier, ook al in een Peugeot 207, leidt in die klasse met een veertigtal seconden voorsprong op Loix. In de slotproef schoof ook merkgenoot Cédric Robert nog voorbij de Belg.

Ondertussen heeft Stéphane Sarrazin de leiding stevig in handen. De Fransman klokte drie besttijden op vijf proeven en heeft zeventien seconden voorsprong op Frédéric Comte (Citroën C4) en een halve minuut op kampioenschapsleider Jean-Marie Cuoq (Ford Focus).

Een andere Belg, Kris Princen, leidt bij de Renault Clio R3’s en staat mooi zestiende. Zaterdag staan nog zes lange proeven doorheen de Alpen op het programma.
 


 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig