Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten
Foto: rr
Telenet gaat zijn wifi-homespots openstellen voor alle internetklanten. Voordien konden enkel klanten die zelf een deel van hun draadloze internetverbinding openstelden deze wifi-toegangspunten gebruiken.

In februari lanceerde Telenet het principe van de homespots. Klanten met een specifiek type modem konden twee internetsignalen uitzenden: een voor privégebruik, en een signaal dat kon gebruikt worden door voorbijgangers die zelf ook een Telenet-homespot openstelden voor publiek gebruik.

Volgens de Mechelse kabelaar zijn er in Vlaanderen intussen al meer dan 600.000 dergelijke homespots. En die worden nu opengesteld voor alle Telenet-internetklanten - dus ook voor wie thuis geen HomeGateway 2.0 of 3.0 heeft.

Steven Van den Neucker van Telenet: 'We kregen veel vragen van klanten of het niet mogelijk was om gebruik te maken van het homespot-netwerk, ook als ze niet de specifieke hardware bezaten. We hebben dan ook gezocht naar een oplossing. Gezien het belang van gratis wifi-locaties naast 3G, willen we immers zo veel mogelijk klanten deze extra dienst aanbieden.'

Telenet benadrukt dat het openstellen van een homespot geen enkele invloed heeft op de snelheid van het privé-internetverkeer en dat de signalen strikt gescheiden zijn.